ÇOCUK AŞILARI

Çocuk aşıları her çocuğun hayata sağlıklı bir şekilde bakabilmesi için yaptırılması gerekli olan aşılardır ve ebeveynlerin çocukları üzerindeki en büyük sorumluluklarından birisidir. Anne sütü ile gelen bağışıklığın devam edebilmesi için çocuk aşılarının ihmal edilmeden zamanında yapılması büyük önem taşımaktadır.

Çocuk Aşıları Nelerdir?

  • Hepatit B aşısı: Yeni doğan bebeğe doğar doğmaz, 1. ayında ve 6. ayında 3 doz şeklinde uygulanır. Ömür boyu koruyuculuğu vardır.
  • Verem (BCG) aşısı: 2. ayını bitiren bebeğe yapılır. Bebek 3 ayını geçtiyse mutlaka test yapılarak uygulanır. Ömür boyu koruduğu düşünülmektedir.
  • DaPT-İPA-Hib aşısı: Karma bir aşıdır. Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanos, İnaktif Polio, Hemofilus İnfluenza tip B aşılarından oluşur. Yeni doğan bebeğe 2.4.6.18.aylarda uygulanır.
  • Pnömokok aşısı: Menenjit, zatürre, orta kulak iltihabı, kan iltihabı gibi hastalıklara yol açabilen ölümcül bir bakteri olan Pnömokoka karşı yapılan aşılamadır. Bebeğe İkinci, dördüncü, altıncı ve onikinci aylarda olmak üzere toplam dört doz uygulanır.
  • KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısı: Yeni doğan bebeğin birinci yaşında ve ilköğretim birinci sınıfta olmak üzere toplam iki doz olarak uygulanır.
  • Rotavirüs aşısı: Yeni doğan bebeğin üçüncü ve beşinci aylarında ağızdan verilir. Bebeklerde ölümcül olan Rotavirüsün neden olduğu hastalığa karşı uygulanır. Altıncı ayına kadar bu aşıyı olmayan bebeğe altıncı aydan sonra uygulanmaz.
  • Çocuk Felci Aşısı: Yenidoğan bebeğin altıncı ve onsekizinci aylarında ağızdan damla şeklinde verilir.
  • Erişkin tipi Difteri ve Tetanos aşısı: DaPT-İPA-Hib aşısının devamı olarak ama sadece Difteri ve Tetanos aşısı ilköğretim sekizinci sınıfta uygulanır.
  • Su çiçeği aşısı: Yeni doğan bebeğin birinci yaşında tek doz olarak uygulanır.
  • Hepatit A aşısı: Yeni doğan bebeğe 18 aylıkken ve iki yaşına girdiğinde iki doz halinde uygulanır.

Meningokok Aşısı

Sağlık bakanlığı aşı takviminde olmayan bir aşıdır. Meningokok virüsü, beyin zarlarının iltihaplanması, tüm organ yetmezliği ile seyredebilen ölümcül bir hastalıktır. Tüm çocuklar bu aşı ile aşılanmalıdır.

Bursa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Bu Web Sitesindeki içerikler Tamamiyle Bilgilendirme Amaçlıdır. Gerçek Doktor Kontrolünün Ve Muayenesinin Yerini Tutamaz.

SOSYAL MEDYA:

    

İletişim Bilgilerimiz

Lütfen daha iyi bir hizmet için bilgi almak istediğiniz konularda bizimle irtibata geçin:
 info (@) metindemirkaya.com.tr
 Bursa Web Tasarım
Telefon: 0224 9700101

Bu sitenin içeriği ziyaretçileri bilgilendirmeye yöneliktir. Sitede ki bilgiler tıbbi teşhis, tedavi planı veya reçete özelliği taşımaz. Çocuğunuzun sağlık durumuyla ilgili en doğru bilgiyi çocuğunuzu devamlı takip eden hekiminizden alabilirsiniz. Sitedeki bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılması nedeniyle doğabilecek tıbbi veya yasal problemlerden dolayı site yapımcıları sorumlu tutulamaz.